ico-calendar ico-comments ico-facebook ico-google ico-idea ico-likes ico-location ico-mail ico-network ico-people ico-person ico-problem ico-team ico-twitter ico-upload

Small Mellow Try Outs

1 11
Doe mee Bijlage

Waarom dit project?

Er is in Almelo veel jong muzikaal talent dat behoefte heeft aan een podium, in welke vorm dan ook. Almelo heeft veel leegstaande winkelpanden waarvoor alternatieve invulling wordt gezocht. Hier dient zich een unieke mogelijkheid aan om het nieuwste muzikale talent dat we in Almelo hebben een podium te bieden.  Het project houdt in dat ik, met ondersteuning van een team van vrijwilligers, een keer per maand een programma van jonge muzikanten organiseer, dat akoestisch en onversterkt een zaterdagmiddag vult. Roulerend langs diverse leegstaande winkelpanden in het centrum van Almelo, in de zes maanden voorafgaand aan het All Mellow Straatmuziekfestival, elke maand in een ander pand. Het Almelose publiek kan zo kennis nemen van telkens een andere gekozen locatie, en van het nieuwste muzikale talent dat we in Almelo hebben.   Het zal voor veel leven in de brouwerij in de binnenstad zorgen, ook op plekken waar het anders niet zo druk is.

Begin: 29 december 2017
Eind: 19 mei 2018

Door: Henk Lammers | Categorie: Evenementen

Wat wil ik bereiken?

 Ik wil elke maand een programma van jonge muzikanten organiseren, dat akoestisch en onversterkt een zaterdagmiddag vult, elke maand in een ander pand, en roulerend langs diverse leegstaande winkelpanden in het centrum van Almelo, in de zes maanden voorafgaand aan het All Mellow Straatmuziekfestival. Gevolg: de muzikanten doen ervaring op en de leegstaande winkelpanden worden bezocht en bekeken, krijgen weer een functie. De andere panden en de bedrijven die hier in de buurt gevestigd zijn, profiteren hier natuurlijk ook van.

Naar wie ben ik op zoek?

Jonge muzikanten, en telkens andere sessieleiders, professionele muzikanten en muziekdocenten, die een of meer workshops kunnen geven en ondernemers die hun pand beschikbaar willen stellen. Eventueel technici die de ruimte geschikt kunnen maken (verwarming, verlichting etc.). Vrijwilligers om te helpen voor publiciteit te zorgen.

Projectleden

Initiator

Henk Lammers

Wat heb ik nodig?

Lege winkelpanden, electriciteit, materialen om de ruimtes mooi en aantrekkelijk te maken, licht, een budget voor de onkosten van de muzikanten, voor een vergoeding voor de workshopleiders en technici en de pr en voor de organisatiekosten.

Wat is de volgende stap?

Uit dit project komen ongetwijfeld samenwerkingsverbanden en allerlei ideeën voor het het verlevendigen van de Almelose binnenstad voort. Als de muzikanten dat willen en kunnen, is er een plaats voor hen op het eerstvolgende straatmuziekfestival.

22 apr 08.12 Jij.

Inloggen of registreer om een reactie te kunnen plaatsen

10 jan 08.48 Heleen E.
Hallo Henk, Kom je een keer bij de Hagenborch spelen? We hebben daar de beschikking over een leegwinkelpand. Groet, Heleen