ico-calendar ico-comments ico-facebook ico-google ico-idea ico-likes ico-location ico-mail ico-network ico-people ico-person ico-problem ico-team ico-twitter ico-upload

Voortdurend in beweging!

7 20
Doe mee

Waarom dit project?

De vernieuwing van de binnenstad biedt kansen om na te denken over het in beweging brengen van onze inwoners in de buitenruimte/binnenstad. Uit onderzoek weten we dat het voor inwoners van Almelo goed zou zijn om meer te bewegen en te sporten. Hiertoe dagen wij ze graag uit. Centrale vraag is dan ook of de vormgeving van onze openbare ruimte stimuleert tot lichaamsbeweging? En kan sport ingezet worden als aanjager van gebruik van de openbare ruimte? Wij geloven hierin en willen graag meedenken over het multifunctioneel inrichten van de binnenstad, waarbij beweging wordt gestimuleerd.

Begin: 01 december 2017
Eind: 01 januari 2021

Door: Sigrid Kuizenga | Categorie: Sport&Spel

Wat wil ik bereiken?

Wij willen meer inwoners in beweging brengen op een manier die past bij de mens.Voor de één is dat bij de vereniging,voor een ander individueel hardlopen,en weer een ander kiest voor een bootcampclub.We zien in ieder geval een trend in het ongeorganiseerd sporten, met name in de openbare ruimte.Een goede ontwikkeling die we graag stimuleren door uitdaging te bieden.De vernieuwing van de binnenstad is een unieke kans om hier op in te spelen en de openbare ruimte zo vorm te geven dat inwoners uitgedaagd worden om te bewegen.Kijk naar al dat water,en de natuurlijke obstakels waar we gebruik van kunnen en willen maken.De afbeelding geeft mogelijkheden weer van inrichting die uitdagen tot beweging. Daarnaast biedt het sportief inrichten van de binnenstad ook kansen voor een diversiteit aan sportieve evenementen,zoals een CitySwim, beachvolleybal, hardloopevenementen die verbinden met de groene buitengebieden. Daarmee draagt de sportieve omgeving bij aan het zijn van een aantrekkelijke stad.

Naar wie ben ik op zoek?

Inwoners, ondernemers, sportliefhebbers, politici, investeerders die samen met ons kansen zien om Almelo in beweging te brengen in onze binnenstad.

Projectleden

Initiator

Sigrid Kuizenga


Erik Busscher


Bas Spijkerman


Jochem de Goeijen


Suzanne Tola


Max Christen


Heleen Eshuis

Wat heb ik nodig?

Durvers, doeners, denkers, financiële middelen.......

Wat is de volgende stap?

Een energieke werkgroep formeren die, out of the box, wil meedenken en zich verder gaat buigen over de mogelijkheden van een sportieve, multifunctionele inrichting van de buitenruimte.

20 jun 07.09 Jij.

Inloggen of registreer om een reactie te kunnen plaatsen

10 jan 08.51 Heleen E.
Hallo, Mooi initiatief! Dat freerunnen lijkt me mooi; wellicht kan dat ook in het toekomstige Doepark de Hagen? (nabij Action). Wij gaan daar vanaf 1 februari aan de slag. Groet, Heleen