ico-calendar ico-comments ico-facebook ico-google ico-idea ico-likes ico-location ico-mail ico-network ico-people ico-person ico-problem ico-team ico-twitter ico-upload

Dit project is afgerond

Breng de Stadsgrachten terug in Enschede

1 3
Bijlage

Waarom dit project?

Enschede verdrinkt in het grondwater, toeristen shoppen in de winkelstad bij bosjes en internationale kenniswerkers vinden onze UT en Saxion. Breng de stadsgrachten uit 1862 terug en laten we onze stad duurzaam mooi maken. Voor de toekomst. Het koste ons decennia om de klap van de ingestorte textielindustrie boven te komen. In de jaren 90 gingen we failliet en in 2000 stierven tientallen stadsgenoten tijdens de vuurwerkramp. Getekend door de littekens gaat het nu weer goed met ons. Het gaat uitzonderlijk goed met ons. De binnenstad stroomt over van toeristen, wekelijks openen nieuwe zaken. De ingezette strategie gericht op hightech bedrijvigheid werpt zijn vruchten af met internationale investeringsfondsen en een record aan startups. Welkom in het nieuwe Enschede. Laten we het succes vieren en onze stad prachtig maken. Ik pleit ervoor om de stadsgrachten terug te brengen, waar mogelijk in zijn oorspronkelijke vorm.

Begin: 01 januari 2018
Eind: 01 april 2018

Door: Gerrald Hekman | Categorie: Wonen&Leven

Wat wil ik bereiken?

Een haalbaarheidsonderzoek waarin gekeken wordt op welke wijze de stadsgracht teruggebracht kan worden in het centrum van Enschede.

Naar wie ben ik op zoek?

Een architect, een stedenbouwkundige en een politiek ambassadeur.

Projectleden

Initiator

Gerrald Hekman

Wat heb ik nodig?

De kosten voor het haalbaarheidsonderzoek zijn naar verwachting 12.000 euro. Daarbij is de expertise nodig van een architect en stedenbouwkundige.

Wat is de volgende stap?

Het projectteam opbouwen en financiering voor het haalbaarheidsonderzoek vinden.

21 dec 15.13 Gerrald H.
Hai Suzanne! Wat leuk dat je zo enthousiast bent! Hoe meer leden hoe meer grachten ;)
19 dec 08.49 Suzanne W.
Goedemorgen Gerrald! Wat een mooi initiatief! Ik was iets te enthousiast met je project liken en werd daarom meteen projectlid, dat was niet helemaal de bedoeling! Ik wens je heel veel succes en ik hoop dat de stadsgrachten terug mogen komen in Enschede!
12 dec 13.34 Gerrald H.
Hai Hein Jan! Ik kom graag met je in contact, ik mail je direct! Groeten
12 dec 07.56 Hein Jan G.
Hoi Gerrald, misschien wat megalomaan, maar wel prikkelend en interessant. Benieuwd naar je ideeën. Begrijp dat je al in gesprek bent met een bureau? Denk ook graag met je mee. mail@bauing.nl
12 dec 07.00 Gerrald H.
Hai Sanne, Bedankt voor je reactie! We willen impact maken toch? ;) Zeker! Ik heb met de afdeling stadsarchitectuur gesproken en een architectenbureau. De kosten gaan bijv. o.a. zitten in het uitwerken van de plannen naar schetsen. Als je specifieke mensen in gedachten hebt hoor ik het graag!
11 dec 12.11 Sanne B.
Hallo Gerrald, wat een grootse plannen heb je met Enschede! Heb je al contact gehad met de gemeente of met architectenbureau's?