ico-calendar ico-comments ico-facebook ico-google ico-idea ico-likes ico-location ico-mail ico-network ico-people ico-person ico-problem ico-team ico-twitter ico-upload

Wie zijn wij?

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer initiatieven ontstaan voor het aanpakken van leegstaande gebouwen en gebieden. Actieve ondernemers, binnenstadsmanagers, provincie, gemeenten en inwoners steken hun tijd en energie in het waarmaken van dromen over de binnenstad: de zogenoemde Stadsbeweging. Stadsbewegers zoeken naar energie in steden en gaan online en offline met mensen in gesprek. Het effect: innovatieve ideeën en projecten, vriendschappen en partnerschappen, die iedere dag weer in heel Overijssel tot realisatie worden gebracht. Nieuwe bewegers leren van hun voorgangers. Dit kan in elke gemeente! De Stadsbeweging zoekt met alle partijen in de stad naar hun dromen en helpt die mogelijk maken. Pas dan gaat de stad echt bruisen.

Het Platform Stadsbeweging Overijssel is opgezet om een communitynetwerk tussen inwoners, ondernemers en gemeenten in Overijssel te bouwen. Een centrale plek voor vernieuwing en inspiratie voor leegstaande gebouwen en gebieden in Overijssel. Iedereen heeft de mogelijkheid tot pitchen van ideeën aan deze community. Wij bieden lokale kennis en informatie van ondernemers, mogelijke financierders en realiseerders en persoonlijke begeleiding via de Stadscoach. Wij helpen je graag een stap verder. Heb jij een innovatief idee? Word ook één van de stadbewegers en schrijf je in!

Wij geloven in vernieuwing

Overijssel heeft vernieuwing nodig. In de breedste zin van het woord. Niet doorgaan op dezelfde weg, maar het inslaan van een nieuwe. Dat is wat we nodig hebben op weg naar vitalere steden en dorpen.

Wij houden van samen aanpakken

Wij geloven niet in een eenzijdige aanpak. Daarom is Stadsbeweging Overijssel ook geen initiatief dat vanuit één enkel perspectief tot stand gekomen is. Samen vormen we de beweging.

Grijp je kans

Voel jij je betrokken bij je stad of dorp? En ben jij een vernieuwer met een innovatief idee? Word dan lid van de community! Upload je project, denk mee of help anderen.

De Stadscoach staat je bij

Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Raadpleeg dan de Stadscoach. Via de chatfunctie van het platform kun je de Stadscoach bereiken. Voor uitgebreidere vragen kun je ook mailen naar stadsbeweging@overijssel.nl

FAQ

Op deze pagina bundelen wij de veelgestelde vragen van stadsbewegers op dit platform. Heb jij een vraag die hier niet tussen staat? Mail dan naar stadsbeweging@overijssel.nl.

Q: Hoe kan ik mij aanmelden?

A: Ga naar ‘Inloggen’ en klik op 'Registreer'.

Q: Voldoet mijn project aan de toetsingscriteria van dit platform?

A: Je project voldoet aan de criteria als het:
Bijdraagt aan de vitaliteit, leefbaarheid en de kwaliteit van de binnenstad; Wordt gerealiseerd in -of aan de rand van- de binnenstad of in het dorpshart; Formulier volledig en naar waarheid is ingevuld.
Hetzelfde geldt voor ideeën en knelpunten.

Q: Wat is het verschil tussen een project en een idee?

A: Een project beschikt over een uitvoerplan en een idee of knelpunt is een suggestie voor het verbeteren van de stad.

Q: Hoe kan ik gebruik maken van het netwerk van dit platform?

A: Maak een account aan en plaats jouw project, idee of knelpunt op het platform. Als lid kun je deelnemen aan de projecten van anderen en vice versa. Daarnaast kun je reacties plaatsen op projecten, knelpunten en ideeën van anderen.

Q: Ik kan iemand niet bereiken of vinden. Wat moet ik doen?

A: Neem contact op met de Stadscoach via de chat of mail stadsbeweging@overijssel.nl

Q: Zoek je hulp bij de gemeente en weet je niet hoe hen te benaderen?

A: Wij maken graag verbinding met andere partijen. De Stadscoach kan je verder op weg helpen.

Q: Hoe kan ik mensen op de hoogte brengen van mijn idee/project?

A: Plaats een idee, knelpunt of project op het platform en deel het op jouw sociale media. Gebruik je eigen netwerk en het netwerk van het platform. Niet het gewenste resultaat? Vraag dan de Stadscoach om advies via de chat of mail naar stadsbeweging@overijssel.nl.

Q: Zijn er kosten verbonden aan dit platform?

A: Nee, het platform is gratis te gebruiken.

Q: Waarom wordt mijn project niet direct geplaatst?

A: Alle projecten en ideeën op het platform zijn gelieerd aan de binnenstad. Als de inhoud van het project niet voldoet of te ver af staat van de uitgangspunten van de Stadsbeweging kan het zijn dat je tekst geredigeerd of niet geplaatst wordt. Mocht dit het geval zijn, dan nemen we contact op om het project te bespreken.

Q: Hoe kan ik het platform tippen over evenementen of nieuwsupdates?

A: Ga naar de info&nieuws-pagina, scroll naar beneden en klik op ‘Laat het ons weten’.

Q: Ik ben van een commercieel initiatief, kan ik aansluiten bij het platform of mijn inbreng delen?

A: Deze website is bedoeld om Stadsbewegers door heel Overijssel te inspireren en met elkaar in contact te brengen. Beschouw het als een digitaal magazine waar mensen van elkaar kunnen leren. Dit is niet de plek om commerciële activiteiten te promoten en/of acquisitie te plegen. Dit betekent niet dat de initiatieven die gedeeld worden geen rendabel financieringsmodel mogen hebben.